perjantai 5. lokakuuta 2012

Mekkomania

Puikot ovat viuhuneet mekkoja kuopukselle. 


Talven vetoa ja viimaa vastaan on varustauduttu villamekolla. Ohjeena on käytetty Georgie Hallamin Oriental Lily mekko- ja tunikaohjetta. Hihat jätin lyhyiksi, ajattelin että mekko menee sillä tavalla useammalla kelillä. Violetti lanka on hyvin haudottua pussiwoolia, Novitan Korian tehtaanmyymälästä joskus muinoin hamstrattu. Siitä piti joskus tulla esikoiselle villatakki, vaan kun ei taida koskaan olla niin kylmä, että neiti sellaista tarvitsisi. Ajattelin neuloa mekolle kaveriksi raidalliset legginssit ja ehkäpä boleronkin, lankaa riittää. Ruskea lanka on Vikingin baby ullia, ja koristeissa käytetyt ovat nallea ja seiskaveikkaa. Puikot kokoa 3,5.
 

Ompelijat saattavat huomata, että mekon mallihan on ilmiselvä tissis. Kivalta se silti näyttää lapsenkin päällä. Viileämmillä ilmoilla alle puetaan kuitenkin pitkähihainen paita.

Virkattujen koristeiden sijoittelu on toteutettu kuopuksen oman suunnitelman mukaan. Pikkaisen tuo lintu vielä kaipaa vauhtiraitaa, ja takapuolelle olisin kirjonut kärpäsen, jos olisin osannut.




Tora Frosethin Little sisters dress on jo toinen tekele samalla ohjeella. Muokkasin ohjetta hieman käsiaukkojen kohdalta, sillä painavalla puuvillalangalla niistä tulee ohjeen mukaan tehtyinä minun makuuni liian suuret. Muutenkin silmukka- ja kerrosmääriä on hieman muuteltu langan mukaan. Alkuperäinen ohjehan on villalangalle. Käyttämäni lanka on Schachenmayr Cataniaa, pinkki taitaa olla aloe vera versiota, ruskea tavallista. Tykkään tästä langasta kovasti. Napit olivat omasta jemmasta, varmaankin aikoinaan Haminan Fidasta hamstrattu. Tähän mekkoon neulottiin kasvunvaraa reilusti, eli se pääsee kaappiin odottamaan sopivaa hetkeä. Jotenkin noita sopivankokoisia mekkoja on vain päässyt kertymään...



Eikä hätää, paikallinen lankakauppa on jo bongattu, ja siellä on asioitukin. Valikoima ei ole mitenkään huimaava, ja kovasti täällä on tarjolla akryylilankoja. Mutta löytyi sieltä puuvillaa ja merinoakin. Onneksi myös posti kulkee, joten akuuttiin tarpeeseen sopii napsutella tutuista puodeista.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ostoslistaa mutsille...

Helinä kirjoitti...

Mahottoman kauniita!

kikkas kirjoitti...

Siel on oltu ahkeria! Ihanaa! lankamaailmasta tuliaisia?? ;)