sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Jatkoaikaa vanhoille rattaille

Miehen esikoisen (17 v.) vanhojen avorattaiden kankaille oli käynyt kuten niille nyt varastossa käy, home teki tuhojaan. Tykkään näistä vanhoista avorattaista käytössä, ovat ihanan näppärät ja kevyet nostella, ja menevät pieneen tilaan. Silti kyytiin mahtuu kuopuksen lisäksi myös vähän tavaraa, jota yleensä neljän muksun kanssa liikkuessa tuppaa myös olemaan mukana. Kuvissa tavarakorissa on sadesuoja, sekä aiemmin ompelemani neliöliina.
Siispä rattaat tarvitsivat uudet kankaat. Kiitos ystävälliselle kanssaompelijalle, joka säästi minulta kaavoittamisen vaivan, ja lähetti kaavat postitse. Tarkoitus oli ommella tämä projekti jo ennen muuttoa, mutta olin mennyt pakkaamaan harmaan kanttinauhan jo johonkin jemmaan. Kanttinauha pysytteli piilossa täällä uudessakin kotimaassa, kunnes putkahti yks kaks piilostaan lankasenkin kätköistä.
Kaikki jatkojohdot olivat jo käytössä, ja koska pikkurattaat tarvittiin seuraavan päivän Brysselin reissulle, ompelin sitten uudet kankaat lattialla. En suosittele, selkä on vieläkin kipeä. Kovin läheistä tarkastelua eivät saumat ja kanttaukset kestä, eikä vanha ompelukone ollut joka kohdassa yhteistyöhaluinen. Ompelukonekuumetta pukkaakin. Kangas on Ikeasta, pehmusteena kehnoa fleecepeittoa, kun sellainen pyöri sopivasti saatavilla kankaita leikatessani. Istuinosan kovike on alkuperäisistä rattaista, se kun oli ihan kunnossa.
 Kuopus tykästyi "uusiin rattaisiinsa". Minua ilahduttaa kovasti, kun vanha tavara sai lisää käyttöikää. Ja ovat nämä uudet kankaat pirtsakammatkin, kuin alkuperäiset tummansiniset.

3 kommenttia:

Suvi-Kukka kirjoitti...

Noniin, niistähän tuli oikein hienot :) Ja toi runko näyttää todella hyväkuntoiselta!

kikkas kirjoitti...

Ihanat on! Hyvä et nepparit pääsi arvoiseensa paikkaan ;)

Miime kirjoitti...

ihanat rattaat :D