perjantai 22. lokakuuta 2010

Villahaalari

Halusin neuloa perheen pienemmälle prinsessalle villahaalarin, ohuesta villalangasta sileää neuletta ja mallia makkarankuori. Aikani etsin ohjetta, mutta mikään niistä ei kelvannut. Eipä auttanut muu, kuin laittaa puikot heilumaan. Lankana Viking Baby ull, 100% merinovillaa.
Katsoin mallia ja pähkäilin koon 70/80 cm mittoja koon 90 cm Ruskovillan haalarista. Neuloin ensin lahkeet, yhdistin ne pyöröpuikoille ja loin väliin silmukoita, joista tein haarakiilan kaventelemalla ne pois seuraavilla kerroksilla. Ainoat saumat tulivat olkapäille ja haarakiilaan. Olkapään saumat tein kolmen puikon päättelyllä. Hihoihin poimin silmukat kädentieltä.

Vetoketjun vetimen päällystin tähtinauhalla. Piristää kivasti, kun haalari on niin simppeli.Vetoketjun ompelin kiltisti käsin, ja se onnistuikin ihan yllättävän siististi.Haalarista tuli sellainen, kuin toivoinkin. Lahkeissa on ehkä hieman reilustikin kasvunvaraa, mutta Kova laki vaati siinä kohtaa seuraamista niin, ettei joutanut mittailemaan lahkeen pituutta ;o). Kantoliinaillessa pitkät lahkeet ovat hyvät, kun lahkeet tuppaavat nousemaan. Hyvin on haalari lämmittänyt sekä kantoliinaillessa että vaunu-unilla.

Ei kommentteja: