keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Pienempi muuttokuorma virkaten?

Yllätys yllätys, tämäkin blogi päivittyy joskus. Toivotaan, että tämän bloggauksen tuotos kuitenkin pysyy nuoremman kummipojan perheeltä salassa vielä huomiseen asti. Kukapa sitä reissuunlähtötohinassa blogeja kurkkisi?

Edessä on kuusihenkisen perheen muuttaminen Belgiaan Antwerpeniin. Miehen kesäloman aikana yritimme pienentää tulevaa muuttokuormaa vähentämällä tavaramäärää. Kannoin korteni kekoon myös lankasenkin sisältöä vähentämällä, ei vielä lankoja karsien, mutta virkaten sentään.
 Lankoina kasvivärjättyä Pirtin kehräämön kampalankaa, ja luonnonvalkoista seiskaveikkaa. Keltainen värjätty koivun lehdillä, vihreät nokkosilla ja pihlajan lehdillä. Vaaleampi vihreä oli ennen pataan päätymistään valkoista, tummempi harmaata lankaa. Nämä kasvivärjätyt langat ovat odottaneet kaapin kätköissä sitä oikeaa työtä jo tovin, värjäyskurssista on jo neljä vuotta.
Pitsipalan ohje hieman muokattuna kirjasta 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin. Lisäsin vielä kerroksen kiinteitä silmukoita värjätyllä langalla, ja kerroksen pylväitä valkoisella. Palojen yhdistäminen olisi voinut sujua siistimminkin, mutta ehkäpä tuo nyt ensimmäiseksi tilkkupeittoyritykseksi välttää.
Peitto on vauvakokoa, ja pääsee lämmittämään pientä kummipoikaamme.

4 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Voi kuinka ihana peitto!
Vai olette te muuttamassa! Kiva teille, harmi meille. Mutta kai te sieltä joskus palaatte takaisin?

kikkas kirjoitti...

Peitto on kerrassaan IHANA! Kummipojan ja meidän muiden vuoksi iso kiitos siitä! Plus kaikista muista kuormankevennyksistä jotka meille muuttivat :)

ArualMaria kirjoitti...

Tosi kaunis peitto! Ihania värejä.

Miime kirjoitti...

aivan ihana peitto. Hyvää elämää vierailla mailla :)