lauantai 1. toukokuuta 2010

Raitanuttu

Vappuhuiskasta kuoritui raitanuttu tulokkaalle. Villanutun valmistuttua idea raitanutusta yksivärisellä kaarrokkeella pälkähti niin vahvasti päähän, että seuraavana päivänä oli aloitettava uuden nutun neulominen. Tämä on sentään vähän isompi, kuin villanuttu. Ja näitähän olisi kiva tehdä vaikka millä väriyhdistelmillä... vaan josko vauva kohta syntyisi, ja puikkojen heiluttelu jää sitä myötä vähän vähemmälle joksikin aikaa.



Ohje on muokattu Dropsin nuttuohjeesta Schachenmayr nomotta Catania langalle. Jätin tällä kertaa lyhimmät lyhennetyt kerrokset neulomatta, ja se toimi. Mielestäni nutusta tulee kivemman mallinen näin. Puikkoina taas addin bambupyöröt kokoa 3. Lankaa meni yhteensä 140 g.



Alunperin suunnitelmiin ei kuulunut koristella tätä nuttua rintarossilla. Mutta suunnitelmat muuttuivat matkan varrella, kun kävi perinteiset. Aloin neuloa nuttua kotoa löytyneistä jämälangoista, ja luulin, että minulla on ruskeaa yksi kerä enemmän jemmassa. No ei tietenkään ollut, ja vaikka Maijukasta löytyikin samaa lankaa samoissa väreissä, ei tietenkään yhtä hyvin marinoitunutta ja samaa värjäyserää. Uusi ruskea on selkeästi vaaleampi kuin alkuperäinen, ja särähtää omaan silmään niin pahasti, että sitä piti sitten peitellä tarpeeksi isolla virkatulla pyörylällä.

2 kommenttia:

Meeri kirjoitti...

Voi miten suloinen nuttu!

Hepsi kirjoitti...

Herttainen nuttu!